Bøger fra regnskabskolen

Få styr på skat, fradrag, bogføring og meget mere, med kvalitets bøger fra Regnskabsskolen.

Som DANA medlem får du 20% i rabat, når du køber de populære bøger fra Regnskabsskolen.

Sådan får du rabatten
Du går ind på Regnskabskolens webshop. Her finder du de bøger, du skal bruge, lægger dem i din kurv og trykker på knappen ”ANVEND KUPON”. Herefter indtaster du så din DANA kode: Dana20 - Nu kan du købe bøgerne med 20 % rabat.

Bogen om bogføring for begyndere
At bogføre vil sige at registrere virksomhedens økonomiske transaktioner, sådan at man kan holde rede på indtægter og omkostninger, beholdninger, tilgodehavender og gæld. Er du nystartet iværksætter eller sidder af andre grunde og skal bogføre for første gang, kan det måske virke overvældende. Der er nye ord, systemer og regler der skal læres, og en masse spørgsmål melder sig:
• Hvornår skal noget i debet, og hvornår skal det i kredit?
• Hvad er gyldigt som bilag, og hvordan skal de nummereres?
• Hvad er aktiver og passiver?
• Hvad er en kassekladde?
• Hvordan retter man, hvis man har bogført noget forkert?
• Hvad er en resultatopgørelse og en balance?
• Hvordan bogfører man løn?
Heldigvis behøver det ikke være så svært endda. Med Bogen om bogføring for begyndere klæder Anette Sand fra Regnskabsskolen dig godt på til at bogføre selv. Du lærer at tilrettelægge bogføringsarbejdet fornuftigt, så du nemt får beregnet de korrekte tal til momsangivelsen, kan trække rapporter, får overblik over debitorer og kreditorer – og har et godt grundlag for at udarbejde årsregnskabet.

GÅ TIL REGNSKABSKOLENS WEBSHOP


Bogen om fradrag – i erhvervsdrivende virksomheder
I Bogen om fradrag får du klare og kontante svar på spørgsmål, som de fleste selvstændigt erhvervsdrivende og virksomhedsledere har: Hvad må vi trække fra i virksomhedens skatteregnskab? Hvor står reglerne, og hvordan skal de fortolkes? Bogen er opdateret med 2014-takster og indeholder derudover helt nye kapitler om håndværkerfradrag, 115 %-afskrivninger og om hvornår det er ulovligt at modtage kontant betaling.
Med sigende og pudsige eksempler fra virkelighedens verden videregiver forfatterne nyttig information om, hvordan man begår sig i fradragsjunglen. Du får en praktisk håndbog, som også er værd at læse igennem fra ende til anden, så du ikke snyder dig selv i skat.

GÅ TIL REGNSKABSKOLENS WEBSHOP


Bogen om skat – med virksomhedsordningen
Bogen om skat – med virksomhedsordningen er relevant for alle, der driver selvstændig virksomhed. Her får læseren et overblik over de grundlæggende skatteregler, beregningen af indkomstskatten bliver gennemgået, og bogen behandler den populære og nogle gange attraktive virksomhedsskatteordning meget grundigt med gode beregningseksempler.
Kapitalafkastordningen, overvejelser om selskabsform og muligheden for en (skattefri) virksomhedsomdannelse bliver også behandlet.

GÅ TIL REGNSKABSKOLENS WEBSHOP


Bogen om budgetter
Bogen om budgetter er for dig, der er iværksætter, selvstændig, bogholder eller generelt er interesseret i en introduktion til mindre virksomheders budgettering. Bogen er skrevet i et let sprog med konkrete eksempler, der gør bogen mere overskuelig for læseren.
Bogen gennemgår generelle budgetteknikker og -metoder. Herunder etableringsbudgetter, driftsbudgetter og likviditets- og balancebudgetter. Derudover behandles bl.a. privatbudgettet og alternative former for budgetter i virksomheden – fx miljø- og medarbejderbudgetter.
Forfatterne viser, hvordan man opstiller og udarbejder alle slags budgetter i Microsoft Excel, hvilket gør det let og praktisk for læseren at begynde sin egen budgettering.

GÅ TIL REGNSKABSSKOLENS WEBSHOP 


Moms og momsfradrag – en guide til iværksættere og selvstændige

Moms er ikke bare et spørgsmål om at betale, hvad du skal. Det handler også om at få de momsfradrag, du er berettiget til. I ’Moms og momsfradrag – en guide til iværksættere og selvstændige’ får du anvisninger på, hvordan momsen skal beregnes og afregnes.
Bogen starter med helt enkle momsberegninger og de principper, der ligger til grund for momsfradragene, og den har særlige afsnit om de mest stillede spørgsmål: Håndtering af moms  på personaleudgifter, kørsel og repræsentation, kunstnermoms, brugtmoms og udlægsmoms. Momsbehandlingen ved køb og salg i den øvrige verden behandles også, og du får et overblik  over, hvad denne arbejdsopgave indebærer.

GÅ TIL REGNSKABSSKOLENS WEBSHOP

Bogen om ansættelse og ansættelsesbeviser
Når du som virksomhedsejer skal ansætte din første medarbejder, er der mange spørgsmål, du skal tage stilling til, og mange regler, du skal sætte dig ind i. Bogen om ansættelse og ansættelsesbeviser fortæller dig det, du har brug for at vide, bl.a.:
• Hvilke love skal jeg sætte mig ind i som arbejdsgiver?
• Er medarbejderen omfattet af en overenskomst?
• Hvad skal der stå i ansættelsesbeviset?
• Hvad koster det mig at have en medarbejder – ud over lønnen?
Bogen kommer desuden omkring ansættelsessamtalen, lønforhandlinger, papirarbejde, ansættelsesformer, ferie, frokostpauser og meget mere – og har til sidst et afsnit om den nye rolle, du er på vej ind i, som chef.

GÅ TIL REGNSKABSKOLENS WEBSHOP


Bogen om løn og lønbogføring med DataLøn
Bogen om løn og lønbogføring med DataLøn er skrevet til dig, som skal i gang med at bruge DataLøn for første gang.
Du får en gennemgang af de vigtigste regler om løn, feriepenge og forskellige løndele – og deres skattemæssige behandling, for uanset om du bare skal udbetale løn til dig selv eller har ansatte, skal formalia overholdes.
Herefter får du at se, hvordan man starter en lønaftale med DataLøn og laver sin første lønbehandling.
Bogens sidste del handler om bogføringen: Uanset hvilket bogføringsprogram, du bruger, skal lønnen på plads, og den skyldige A-skat og AM-bidrag skal registreres, så regnskabet hele tiden er retvisende også vedrørende lønudbetalingerne. Bogen giver et hurtigt overblik over arbejdsopgaverne og konkrete anvisninger på, hvordan du kan løse dem.

GÅ TIL REGNSKABSSKOLENS WEBSHOP


Bogen om nøgletal
Nøgletal giver dig bedre overblik over en virksomheds økonomi. Er virksomheden på vej i den rigtige retning i forhold til de økonomiske mål?  Hvordan klarer virksomheden sig i sammenligning med andre virksomheder i branchen? Hvordan er økonomien i de nye projekter, virksomheden planlægger at kaste sig over – kan de betale sig? Det er spørgsmål, du kan få svar på ved at beregne nøgletal, og Bogen om nøgletal fortæller dig hvordan.

GÅ TIL REGNSKABSSKOLENS WEBSHOP